Ignoranța este fericire!
Ceea ce nu cunosti nu iti poate face rau!
Ceea ce alegi cu bunastiinta sa nu cunosti nu iti poate face rau?
Ceea ce nu sti din alte motive, nu iti poate face rau ?
Daca raspund la prima intreabare in momentul in care ai posibilitatea de e alege inseamna ca ceva deja sti si te poate afecta. Ca vrei tu sa creezi ca totul e roz si alegi constient ca totul e ok, asta e simpla problema a ta.
Cautand raspuns la intrebarea a doua aici sunt ”n” variante de motive care iti influenteaza acest raspuns si la fel it is all about you.
Ce vreau sa cred eu din acest citat e ca e bine sa sti, sa te poti pregati de raul ce va sa vina, nimic rau nu poate sta ascuns pe vesnicie si zic eu ca e mai ok sa fi in garda.
Mai se pune si problema urmatoarea, stii ca iti face rau dar tot vrei sa cunosti, asa suntem noi oamenii conceputi din vechii timpuri, sunt sigur ca oamenii pesterilor voiau sa stie daca in pestera sau apropriere traiesc animale periculoase pentru ca acestea sa nu ii raneasca decat stand sa viseze la stiu eu ce.
Creierul uman e facut sa caute si sa sa se hraneasca cu stiti negative, ne plac, de aceea ne uitam la stiti sa vedem tot felul de chestii urate, imaginati-va pe voi in fata TV-ului la orele 19 uitandu-va la Andreea Esca spunandu-va cum si cat de repede creste trandafirul japonez din gradina botanica, imaginativa un buletin de stiri bazat pe astfel de lucruri si cat de repede v-ati piede interesul? Va spun eu la a 2 stire mutati canalul.
De ce? in medie creierul produce pe zi cam 50000 de ganduri dintre care doar 10000 sunt pozitive deci majoritatea castiga.
Conform prietenului dex online :
IGNORÁ, ignor, vb. I. Tranz. 1. A nu ști, a nu cunoaște ceva. 2. A neglija în mod voit ceva sau pe cineva, a nu lua în seamă, a trece cu vederea, a face abstracție de…
A neglija in mod voit pe cineva sau ceva e ceva ce vrei sa faci atunci and nu mai vrei sa auzi de acel acea persoana din diferite motive si asa iti impui starea aceea denota o forta proprie foarte mare, trebuie sa te lupti cu propria persoana.
FERICÍRE, fericiri, s. f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.
Atunci putem rezuma ca persoana care are are puterea de a se lupta cu propria persoana se poate considera o persoana cu o stare de suflet multumita intensa si deplina.
Oare, asa simplu sa fie ?