se cauta titlu

Cersetoria – cautam o explicatie prin dictionare si nu am gasit nimic care sa imi placa si sa exprime exact cum as vrea eu acest termen . Definitia pe care  as da-o eu este simpla si complexa :  actiune prin care ceri sau pretinzi anumite lucruri sau favoruri fara a oferii nimic la schimb , o actiune care prin cei care o profeseaza atinge subconstientul omului si incearca induiosarea acestuia .

Am observat cu parere de rau ca oameni in ultimii ani toti cersesc , stiu ca e un termen dur si ca poate voi fi criticat dar asta e adevarul , poate nu ar trebui sa punem in aceeasi oala pe cei care incearca sa faca rost de fonduri pentru anumite probleme medicale de exemplu foarte grave si unde toate posibilitatiile  proprii au fost atinse .

Oamenii au invatat ca e mai usor sa ceri un lucru decat sa faci ceva pentru acel lucru si de aici s-a ajuns la incercarea de manipulare psihologica pentru a obtine ceea ce ne dorim , urat zic eu , dar problema mai grava e ca incepem sa uitam cum e sa muncim sau sa luptam pentru ceva .

Cersim atentie , cersim iubire ( cand defapt iubirea se oferea si se primeste , nu se cere ) , credem ca singuri nu mai suntem in stare a ne descurca si lacomia de atentie ne inlocuieste adevaratele valorii ale propriei persoane .

In ultimii ani odata cu aparitie si extinderea rapida a internetului a aparut si cersetoria online , dezgustator , odata cu primele retele de socializare a aparut si acest fenomen care acum are o explozie fantastica .

Penibil, daca e sa ma intrebati pe mine , sa trimiti mesaje private pe aceste retele cu textul : ” Buna ce faci ? Nu imi dai si mie like sau coment la poze te rog ? ” sau ” salut te rog frumos dai like la statusul meu ”  , sa nu uitam de celebrele mesaje pe HI5 : ” buna imi comentezi te rog si mie cateva poze? voi comenta si eu la tine ‘ .

Gretos pana la urma aceasta nevoie de atentie si a fi in prim plan a unor persoane care vor sa ajunga acolo fara a merita cu adevarat doar pe baza unor milogiri .

Toate ca toate dar cand vezi ca sunt persoane care mai si raspund unor asemenea cerinte nu te mai mira defel nivelul de trai , de cultura si locul unde ne aflam .

Si ca tot scriu pe blog , decand cu acest blogging am vazut persoane care si-au facut si pagina de facebook pentru blogul lor si apoi vin cu urmatoarea rugaminte : Va rog sa dati like la pagina blogului , dau si eu inapoi ” . Sincer WTF !!!

Vrei sa ai ceva de apreciat , depune efort , investeste si munceste iar in cazul de fata a blogurilor cred ca se poate traduce prin a scrie ceva de calitate.

Like , cred eu ca inseamna a placea , a aprecia ceva si atunci eu ma intreb de ce sa apreciez ceva doar ca asa ceri tu fara ca mie sa imi place acel blog sau pagina ?

Recunosc si eu am pagina de facebook pentru blog , dar de fiecare data cand eu am dat un share paginii mele sau am facut un concurs pe baza numarului de aprecieri am explicat , sa se aprecieze daca chiar se place blogul sau pagina pentru ca mai bine putini si buni decat multi si degeaba , parerea mea .

Si cu toate astea inca se cerseste in viata si apoi ne intrebam de ce oamenii nu isi pot schimba mentalitatea , de ce traim asa cum o facem sau de ce suntem vazuti altfel de catre restul lumii !!!!!

NOTA : pentru ca nu am gasit un titlul care sa imi placa acestui articol va invit sa lasati propuneriile voastre aici ca si comentarii sau sa mi le trimiteti prin metodele de contact disponibile . Il voi alege pe cel care imi place mai mult si cred ca se potriveste articolului .

3 gânduri despre &8222;se cauta titlu&8221;

  1. ByREV 18/03/2013 / 13:24

    Daca-ti place like, daca nu comment, sau … share 😀

    Mesaje de genul asta exista cu miile, milioane chiar, si sunt destinate doar celor mai retarzi oleaca, adica pentru cei care stau pe facebook doar asa, ca sa piarda timpul, ei neavand printre neuroni nicio notiune despre web/online/seo/blogging … ca sa inteleaga marketingul din spatele cuvintelor de mai sus, adica „Daca-ti place like, daca nu comment …”

    Ca sa nu mai aduc in discutie pe cei care toata ziua nu folosesc decat mouse-ul si fac share la tot felul de poze pe care sunt scrise mesaje, citate, bancuri, etc… si ei se regasesc in acele texte… patetic.

    Cei care fac acest lucrur nu sunt decat cei care au in IQ sa zicem subunitar, asa-i zic eu 😀 … ptr ca am cunoscut in realitate acele persoane, ani de zile poate, si stiu exact ce au in cap: TELENOVELE si MANELE 🙂 … vointa lor nu trece mai departe de un click, cat despre creativitate ?

    Nici nu inteleg sensul acestui cuvant !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.