Ni se citeste pe chip ceea ce suntem?

Mergeam ganditoare spre targul de legume……..Ma apropii de una din femeile care vindeau acolo si o rog sa ma serveasca. Se uita cateva secunde in ochii mei si ma intreaba: nu va simtiti bine d-ra?

Imi ridic privirea surprinsa de intrebarea dansei………iar ea continua: probabil de la caldura!!

Nu spun nimic, tacuta si poate inchisa in acele secunde! Femeia insista si ma pune pe ganduri : sau….probabil sunt si altele!!

Hmm……….am plecat cu un gol ramas undeva in inima, intrebandu-ma daca chipul meu chiar arata cuvintele acelei doamne.  Nu ma durea ca se citea atat de usor ……..ci ma durea reamintirea suferintei….Mi-am luat produsul si m-am indreptat spre drumul meu buimaca. Imi ramasese in minte privirea acelei doamne si cuvintele ei.

Privesc in jurul meu chipuri incercand sa vad ceva. Doi tineri isi zambesc…….un copil savureaza o piersica…..un batran cauta un pret mai bun…..

Ajung la serviciu……ma uit in oghlinda! Un chip trecut putin de jumatate din viata……….si totusi atat de angelic! Ochii sticlesc de speranta unei raze………insa coltul lor este usor aplecat……buzele inca nu indraznesc sa zambeasca……

Si ochii sticlesc si mai tare cand o lacrima ma incearca. Amintiri imi inunda mintea si nu mai suport sa privesc.  Mi-e frica de mine sau de ce as putea descoperi! Se vede atat de usor……..se citeste si daca as putea zambii! Cat de real………fara un strop de falsitate!

Putem privi dincolo de cuvinte? Putem privi dincolo de ochii care se prefac ca zambesc? Putem privi dincolo de ce vrem sa aratam?

Ni se citeste pe chip ceea ce suntem?

Ca sa incep si eu continuarea  articolului va propun un exercitiu sa vedem cum citeste fiecare , daca e atat de diferit acest citit . Va popun sa cititi fotografia de mai jos si sa imi lasati parerile printr-un comentariu , Care e prima impresie cand vedeti chipul acestui om ? Ce se citeste imediat pe chipul sau ?

Fotografia a fost facuta de catre mine in iarna anului 2010 la un eveniment dedicat sarbatorilor ierni in orasul meu Arad . 

” Ochii sunt poarta sufletului ”

Asa spune o vorba , daca e sa o iau ca o certitudine as putea spune ca pe chipul unei persoane intradevar se pot citii multe  trairi , emotii , dorinte , suspine s.a.m.d.

Toate acestea de mai sus se poate spune ca ne caracterizeaza si ne defineste ca persoana, iar daca le putem citi pe chipul oamenilor inseamna ca da, intradevar ni se citeste pe chip ceea ce suntem.

Sunt persoane care cred ca  pot ascunde dupa o masca binedefinita ceea ce el/ea reprezinta dar se amagesc pentru ca la fel de bine exista si oameni care pot citi dupa orice tip de masca , nu sunt multi oameni din aceste doua categorii, dar ei exista si se definesc printr-un caracter aparte .

Sunt de parere ca felul cum te lasi citit/a e in stransa legatura cu cat de bine iti poti ascunde emotiile sau sentimentele , cat de greu sau de usor socializezi , dar bineinteles sa nu uitam ca cel mai important e si cine citeste .

Si cu toatea acestea spuse totusi ma gandesc la un lucru, ca sunt prea multi oameni care ar trebui si nu stiu citii si multi care ar trebui si nu pot ascunde .

Nu doar in chipul nostru se poate citi ceea ce suntem ci la fel de usor si in gesturi , mimica , raspunsuri si lipsa lor , totul si toate la un loc formeaza acest intreg numit om prin caracter si personalitate . 

Sa nu uitam ca aceste celelalte lucruri care nu tin de cuvinte , gesturi, expresii ale fetei, mimica nu vor putea minti niciodata indiferent de persoana pentru ca ele sunt in mare parte controlate de subconstientul nostu asupra caruia putini avem control .

De aceea e important sa fi tu mereu , sa fi liber in ganduri si cuvinte, sa incerci sa fi fericit/a si atunci toate celelalte conduse de subconstientul tau nu te vor trada niciodata.

11 gânduri despre &8222;Ni se citeste pe chip ceea ce suntem?&8221;

  1. Emm 29/08/2012 / 20:35

    Nu la toate persoanele se lasa „date de gol” de chip, sunt persoane care se pricep asa de bine sa ascunda ceea ce simt cu adevarat…pot zambi de parca ar fii cele mai fericite persoane de pe pamantul acesta si defapt sa fie dezamagite, frustate, intr-un cuvant nefericite, si sunt si persoane care sunt viceversa( fericite dar par nefericite). Adevarul e ca ochii unei persoane pot spune multe, pe chipul lui nenea din imagine se citeste o mica uimire, surprindere, regret, oboseala viietii pe care o duce si nemultumirea fata de ea, iar pozitia guri arata involuntar dispret pentru ceva sau poate pentru tot….

    Apreciază

    • lacrimidecristal 29/08/2012 / 21:04

      Iti recomand sa vizionezi filmul LIE TO ME…….si vei vedea ca oamenii nu se pot ascunde atat de usor….ci noi suntem cei care cu greu i putem distinge si cunoaste!

      Apreciază

      • Emm 29/08/2012 / 22:29

        L-am urmatit si il urmaresc incontinuare.:) Multumesc de recomandare.

        Apreciază

      • petrila florin bogdan 29/08/2012 / 23:16

        sa inteleg ca trebuie sa incep si eu sa ma uit la acest serial , recunosc ca nu ma prea atrag serialele si singurul pe care l-am vazut si mi-a placut la nebunie a fost Dr.House dar din cate inteleg si acesta pare foarte interesant.

        Apreciază

    • petrila florin bogdan 29/08/2012 / 23:14

      ai dreptate Emm sunt persoane care ascund multe dupa o masca bine definita in ceea ce priveste chipul unei persoane dar mai exista gesticulatia si comportamentul corpului care nu au cum sa nu iti spuna destule despre un om , iar daca reusesti ca sa citesti ochii unui om parerea mea e ca ei nu mint niciodata .
      Multumesc pentru ceea ce ai citit pe chipul personajului din fotografie .

      Apreciază

  2. lacrimidecristal 29/08/2012 / 20:58

    Chiar daca iti sunt colega de blog, imi permit sa spun ce anume citesc eu pe chipul acestui om.
    Neputinta, implorare, neincrederea in vreo speranta de mai bine, teama, suferinta…..si cred ca e de ajuns!
    Frumos ai continuat, si chiar interesanta poza!

    Apreciază

  3. rusu norbert 30/08/2012 / 10:22

    SEAMANA CU UN BOSCHETAR CU PORECLA PIEDONE , DACA ESTE ACEEASI PERSOANA , SAVUREAZA SPIRTUL SANITAR , MA SI JIGNESTE PE CINE POATE , SE MAI INTALNESTE CU UN CROSEU DE STANGA SI SE INFIGE CU CAPUL IN ASFALT……ETC. NU POT SA II PLANG DE MILA. CHIAR DACA LE DAI BANI , NU CUMPARA MANCARE CI BAUTURA.

    Apreciază

    • petrila florin bogdan 30/08/2012 / 10:32

      Ai dreptate majoritatea oamenilor strazi fac asta consuma alcool sanitar si tot felul de alte prosti , nu e normal sa isi cumpere alcool daca le dai bani dar asa mai uita si ei de ce si cum au ajuns acolo. Poate daca chiar am vrea ca oameni sa ii ajutam poate ar fi mai bine sa le cumparam o paine si sa le-o dam decat sa le dam bani .
      Eu vroiam doar sa aflu ce altceva se poate citi pe fata acestui boschetar in afara de ceea ce face sau cine este 🙂 .
      O zi buna !

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.