1 Mai

Vine vremea gratarelor , a mititeilor si ceafa de porc sa sfaraie pe gratare inundate cu litri de bere si asezonate cu tone de resturi si gunor menajer lasate de izbeliste ca doar trebuie sa se stie ca pe acolo a trecut un romanas cu ” clasa”.

Cica exista o lege a gratarelor care nu te mai lasa sa faci gratar direct pe iarba ci doar in locuri special amenajate si nu mai ai voie sa lasi gunoi in urma se vorbeste de amenzi usturatoare , sincer nu stiu daca e solutia cea mai buna defapt nu cred ca va avea vreun impact major pentru protejarea naturii deoarece nu poti schimba mentalitatea unora , asa sunt educati, asa le pasa, asa au fost invatati si nu vei scoate asta din capul lor sec si gol . Sa zicem ca e o lege buna si ma bucura faptul ca niste oameni din parlament se mai gandesc si la mama natura dar atunci daca interzici un lucru trebuie sa oferi altceva in schimb si in cazul nostru spatiile special amenajate care sunt sigur ca lipsesc cu desavarsire sau sunt mult prea putine si in unele orase nu cred ca cineva s-ar fi interesat de asa ceva .

O traditie de demult de  1 Mai e marea statiunea Vama Veche si campingul cu cortul sincer nu am fost niciodata acolo inca , dar mai aruncand un ochi pe la tv aflu ca in fiecare an mormane de gunoaie raman aruncate pe plaja dupa plecarea turistilor romani de pe acolo si cu toate astea multi romai se planf ca plajele sunt murdare si neamenajate , nu e un paradox acest lucru ?

Saracele paduri carea au mai rezistat netaiate dupa o asemena zi sau zile cred ca raman cu sechele din cauza unor persoane , pomi taiati pentru foc , ambalaje de bauturi nereciclabile si multe alte resturi raman aruncate prin locuri neaenajate .

Chiar daca se pun toate resturile menajere la un loc in speranta ca va venii vreo firma de salubrizare pt cuateni in unele locuri asa ceva chiar nu se intampl pt ca alesiilor locali le e prea greu sa se mai gandeasca si la natura si spatiile verzi .

Nu sunt un membru al vreunui ONG care militeaza pentru natura , dar imi pasa ce se intampla cu natura deoarece datorita ei inca mai suntem pe aci iar in ceea ce priveste tara noastra cred ca natura e ultimul lucru la care cineva cu putere se gandeste si toata ONG din tara asta nu au nici o forta acolo de unde se poate scoate bani usor si indiferent cate legi si ce fel de legi s-arda in tara asta atat timp cat mentalitatea de nepasare nu se schimba nu se va face nimic . Degeaba dai o amenda unuia care si-a montat gresit un gratar si treci cu vederea taierea ilegala de paduri sau peste alti zeci de gratare plasate necorespunzator treci cu vederea pt un mic si o bere .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.